Μην ξεχάσετε να πάρετε μέρος στην κλήρωση!

''Μην ξεχάσετε να πάρετε μέρος στην κλήρωση!''
Μια θήκη κινητού στα χρώματα και το σχέδιο που θα επιλέξετε μπορεί να γίνει δική σας! Δείτε την σχετική ανάρτηση παρακάτω!

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Φτιάχνουμε Κοριτσίστικο Σκουφάκι

Μπήκε ο Σεπτέμβρης, άνοιξαν τα σχολεία και σιγά σιγά πρέπει να προετοιμαστούμε για το χειμώνα. Ένα σκουφάκι φτιαγμένο από τα χεράκια μας , μπορεί να είναι ένα δώρο για το παιδί που θα πάει στο σχολείο, την φίλη που έχει γενέθλια , μία κίνηση αγάπης ....

Το σκουφάκι αυτό είναι για κοριτσάκια και χρησιμοποίησα 2 διαφορετικά νήματα...
Ένα ακρυλικό χειμωνιάτικο σαν βάση και ένα γυαλιστερό νήμα πολυεστέρα σαν αυτό στην φωτογραφία για το σχέδιο.
Χρησιμοποιώ για τα σκουφάκια κυρίως νήματα ακρυλικά ή νήματα που αποτελούνται σε μεγάλο βαθμό από ακρυλικό διότι είναι πιο απαλά από αυτά που είναι από μαλλί και δεν 'τσιμπάνε' το δέρμα.
 Μπορούμε να το πλέκουμε με βελονάκι ή με βελόνες, με βελόνες βγαίνει πιο ελαστικό, και ακόμα καλύτερα είναι με κυκλικές βελόνες.
Οι διαστάσεις και οι πόντοι αλλάζουν ανάλογα με το μέγεθος που το θέλουμε και το νήμα της βάσης που θα επιλέξουμε . Αν θέλετε ρωτήστε με για βοήθεια.

Ξεκινάμε και πλέκουμε το κάτω μέρος από το σκουφάκι , μόνο με το νήμα της βάσης , και για καλύτερη εφαρμογή με μισό ή ακόμα και ένα νούμερο βελόνες ή βελονάκι μικρότερο από αυτό που θα χρησιμοποιήσουμε. Πλέκουμε 4-5 σειρές για πιο μικρά νούμερα και 6-7 για μεγαλύτερα. Έπειτα πλέκουμε (με μεγαλύτερο νούμερο εάν θέλουμε) τα δύο νήματα μαζί. Συνεχίζουμε έως ότου φτάσει το μέγεθος που θέλουμε.

Με βελόνες πλέκουμε μία καλή , μία ανάποδη όλο το σκουφάκι.
Με βελονάκι πλέκουμε την αρχή με βουβό γαϊτανάκι και έπειτα, ή βουβό ή απλό ποδαράκι.

Για να κλείσουμε το σκουφάκι, κλείνουμε το πλεκτό και έπειτα με μία σακοράφα κλείνουμε την πλαϊνή πλευρά πρώτα και μετά με μία σακοράφα πάλι περνάμε ένα κομμάτι νήμα στην πάνω μεριά εναλλάξ , πόντο - πόντο , τραβάμε για να κλείσει καλά και το δένουμε κόμπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου