Μην ξεχάσετε να πάρετε μέρος στην κλήρωση!

''Μην ξεχάσετε να πάρετε μέρος στην κλήρωση!''
Μια θήκη κινητού στα χρώματα και το σχέδιο που θα επιλέξετε μπορεί να γίνει δική σας! Δείτε την σχετική ανάρτηση παρακάτω!

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Κάθε αρχή ..και πιο όμορφη!

Πριν ακόμα ξεκινήσουμε να μαθαίνουμε τεχνικές , πριν ακόμα μάθουμε να κρατάμε τις βελόνες και τα βελονάκια , θα κάνουμε μια επίσκεψη σε ένα κατάστημα με είδη πλεξίματος... νήματα, βελόνες , αξεσουάρ.. Μία πρώτη επαφή, έτσι για να γνωρίσουμε αυτό το κομμάτι της αγοράς.
Πρέπει να δούμε τα νήματα, να τα ακουμπήσουμε.. Κάθε νήμα έχει τη δική του ταυτότητα... Στο μυαλό όλως όταν ακούν πλέξιμο, έρχεται μία γιαγιά με γυαλιά μπροστά στο τζάκι να πλέκει πουλόβερ! Δεν ισχύει όμως αυτό.. Θα δείτε νέες κοπέλες να ψωνίζουν κάθε είδος νήματος που μπορείτε να φανταστείτε .
Υπάρχουν λοιπόν νήματα , καλοκαιρινά και χειμερινά... Άγρια και απαλά.. Χοντρά και πιο λεπτά... Συνθετικά και από καθαρό μαλλί..
Επίσης κάθε νήμα πλέκεται με διαφορετικές βελόνες και διαφορετικά βελονάκια. Πάνω στην ετικέτα του κάθε νήματος μπορείτε να δείτε πόσα γραμμάρια είναι το κουβάρι , από πόσα μέτρα αποτελείται και το προτεινόμενο μέγεθος στις βελόνες και στο βελονάκι..
Και όταν λέμε βελονάκι δεν εννοούμε μόνο αυτό που έκαναν οι γιαγιάδες μας τα σεμεδάκια αλλά βελονάκι πιο παχύ ιδανικό για περίτεχνες πλέξεις και αξεσουάρ..
Αφού εξοικειωθούμε με το περιβάλλον πρέπει να αποφασίσουμε εάν θέλουμε να ξεκινήσουμε με βελόνες ή με βελονάκι .. Μπορούμε να κοιτάξουμε στο ίντερνετ για φωτογραφίες από πλεκτά με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο ώστε να πάρουμε ώθηση και απόφαση!
Ότι και να αποφασίσουμε πρέπει να γνωρίζουμε ότι τίποτα δεν θα γίνει από μόνο του και πως πρέπει να έχουμε υπομονή στην αρχή! Δεν θα τα παρατήσουμε στην πρώτη δυσκολία...
Διαλέγουμε για αρχή ένα νήμα που να πλέκεται με νούμερο βελόνες γύρω στο 6-7, και βελονάκι 4-6. Βέβαια πρέπει να βρούμε και ένα νήμα να μας αρέσει και πλέκεται με τέτοιο νούμερο.
Τα νούμερα στις βελόνες όπως και στα βελονάκια πάνε ανά μισό και σε κάποιες εταιρίες και ανά 0,25, δηλαδή 2  2,25  2,5 2,75   3  3,25   3,5  κτλ
και αντιστοιχούν σε χιλιοστά . Εάν όμως βρείτε βελονάκια που έχουν γράμματα και όχι νούμερα δεν έχετε κάνει λάθος! Απλά στο εξωτερικό κάποιοι τα ξεχωρίζουν αλλιώς!
...........Συνεχίζεται!

1 σχόλιο:

  1. Πολύ χρήσιμη δημοσιευση, μπράβο κοριτσάκι!! μας βοηθάς πριν καν προλάβουμε να στο ζητήσουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή